'; BG71 Stúdió - Budapest, Székelyudvarhely | Kefalónia – 2015. május
BG71 Stúdió - Budapest, Székelyudvarhely | Kefalónia – 2015. május
16055
post-template-default,single,single-post,postid-16055,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Kefalónia – 2015. május

Kefalónia – 2015. május

7 napos fotótábor: 2015. május 22. (péntek) – május 31. (vasárnap)
A fotótábor részvételi díja 69 ezer/40 ezer Ft. (1000 Lej/580 Lej)

Az ár mindkét esetben tartalmazza az utazás (autóbusszal és komppal) és a szállás költségeit (4 ágyas apartmanokban). A magasabb ár esetén smink és fotózások árát.
Fizetési lehetőség akár több havi részletben is lehet: minimum 20% szerződéskötéskor, a teljes összeget legkésőbb 2015. április 10-éig kell kifizetni.

Jelentkezés és érdeklődés: +36 20 9276708 (Both Gábor) sms-ben és telefonon, vagy Viber-en.
Facebook: https://www.facebook.com/bothgabor
Skype: bothgabor
Szerződéskötés személyesen vagy postai úton.

Programterv és fizetés

Indulás autóbusszal a reggeli órákban Budapestről, valamint nagyvárosokból Magyarországon. Másnap érkezés érkezés Kefalóniára, szállás elfoglalása.
A szállás 300 méterre van a parttól. Elhelyezés 4/2 ágyas szobákban.
A következő napokon városnézések, fakultatív programok, fotózások.

Az ár tartalmazza:
– az utazás költségeit Budapestrõl a szálláshelyig és vissza
– a szállás árát
– foglalási opciót és lemondási díjat
– a magasabb ár a sminket és fotózásokat

Az ár nem tartalmazza:
– kötelező utasbiztosítás díját (ezt csoportosan szoktuk kötni, kb. 4000 Ft.)
– fakultatív programok és esetleges belépők, helyi közlekedés díját
– 2 ágyas szoba felár költségét (alapvetően 4 ágyas apartmanok lesznek)
– étkezés (esetleges reggeli vagy félpanzió lehetõségérõl késõbb)
– komp átkelés díját – ami a buszon fizetendő euróban a sofőrnek (kb. 10 euro)

Fizetési konstrukció
A részvételi díjat akár több havi részletben is ki lehet fizetni:
Felárak (2 ágyas szállás) esetén a havi törlesztõ díjak egyenlő arányban emelkednek.

Lemondási díj a foglalástól (szerződéskötés) utazás megkezdése előtti 60. naptól az 50%-a, utazás előtt 40 nappal 75%-a, utazás előtt 3 héttel a részvételi díj 100%-a az irodánál marad. Nem fizetés esetén a jogunkban áll a foglalt helyet másnak továbbadni.
A magasabb díjat (modellek) fizetõ, amennyiben szerzõdéskötéskor a részvételi díj minimum 50%-át vagy többet befizet, ajándék mûtermi fotózást kap a BG71 Stúdiótól, amennyiben ez a szerzõdéskötés legalább 90 nappal az utazást megelőzően történik.
A fotótáborban részt vevő fotósok díjmentesen fotózhatják a „modelleket”, de az elkészült fotókból részükre egy példányt biztosítani kötelesek.

Kefalónia ilyen...

Kefalónia

Kefalónia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyõzõdhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalónia arculatának meghatározója az Enos-hegység, amely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Itt nõ a világon egyedülálló Kefalóniai fenyõ, és itt élnek a kistestû vadlovak. A szigeten rengeteg látnivalót találunk. Szinte minden méteren láthatunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat!

Aki látta a “Corelli kapitány mandolinja” című filmet (Nicolas Cage, Penélope Cruz), az tudhatja, mennyire csodálatos hely. A filmet 2001-ben forgatták a szigeten. A filmet ezen a linken lehet megnézni: KLIKK IDE

A szállás: SKALA (görögül lépcsőt jelent) a sziget déli részén Argostolitól, a sziget fõvárosától és a repülőtértõl 40 km-re elhelyezkedő hangulatos, kékzászlós üdülőhely. Píneafenyõ-ligettel övezve és 7 km-es strandjával, gyorsan mélyülõ kristálytiszta vizével méltán nyerte el a világ minden tájáról újra és újra visszajáró turisták bizalmát. Széles tengerpartján felváltva található nagyszemû homok, sokszínû kövecskék, mesébe illő sziklák és sziklabarlangok. Remek éttermek, bárok, tavernák és ajándéküzletek várják a turistákat, amelyek legtöbbje a fõutcán található. Családias hangulatú, nem túlságosan nyüzsgõ üdülõhely. Skalatól 4 km-re található a Mounda Beach, amely fokozatosan mélyülõ homokos tengerparttal várja vendégeit, és különlegessége, hogy ide raknak fészket a Carreta carreták (tengeri teknõs)! A közelben található egy teknőskikötő.
A Budapest – Kefalónia távolság 1400 km.

Fakultatív lehetőségek

A fakultatív programokat a helyszínen kell fizetni, nem előre. A fotózási napokat a megérkezéskor egyeztetjük.

Privát hajókirándulás ebéddel: Ugyanúgy, ahogyan korábbi táborainkban Zakynthoson és Katalóniában, ezúttal is magunk bérlünk ki egy hajót, hogy csak a mi csapatunk legyen rajta. A lehetõségekhez mérten 4-6 órára béreljük a hajót kapitánnyal együtt, aki az igényeinkhez igazodva visz minket oda, ahová szeretnénk, akkor áll meg, amikor szeretnénk. Zakynthoson étel- és italfogyasztás is volt az árban, ezt most is így szeretnénk megoldani. A privát kikötés során fotókat készítünk, fürdünk, jól érezzük magunkat. Katalóniában a hajó vezetésére is volt lehetõség. Az oldal alján videón megnézhetõ a privát hajózásunk Katalóniában és Zakynthoson.
Ára: kb. 30 Euro

Privát dzsippes kirándulás a szigeten: Ugyanúgy, ahogy korábban Zakynthoson, Kefalónián is dzsippeket fogunk bérelni, hogy magunk mehessünk el olyan helyekre, ahová szeretnénk – pl. strandokra vagy egyéb szép helyekre, ahol fotózhatunk is. Az egész napos programba sok dolog beleférhet. Négyen összedobva egy dzsip bérleti díját és az üzemanyag árát, olcsón megúszható a program, és nem vagyunk senkihez kötve. Ez akár két napon is megoldható.
Ára: kb. 30 Euro

Szigettúra: Egész napos felfedező körutunk alkalmával megismertetjük Kefalonia történelmét és egyedülálló geológiai jelenségeit, pl. drogarati cseppkőbarlangot, a melissani földalatti barlangi tavat, víznyelőket. Utunk során láthatunk és fényképezhetünk vízimalmokat, világítótornyot. Lehetõségük nyílik a csodálatos Myrtos Beach fotózására is. Sétát teszünk Assoson, Kefalonia legfestõibb falujában, ami egy földnyelvre épült, és csúcsát egy 16. sz.-i velencei erõd uralja. Ezután megállunk a fõvárosban, Argostoliban, ahol átsétálunk a városba vezetõ gáton, majd megcsodáljuk a “Katavothres” víznyelõket és még néhány környékbeli érdekességet. Következő állomásunk Makri Gialoson lesz, ahol fürdőzünk egyet, utána pedig ellátogatunk a sziget védőszentjérõl elnevezett Szent Gierasimos kolostor-templomhoz. Utunk utolsó állomásaként részt veszünk egy borkóstolón, ahol nemcsak Kefalonia nemes borát, a Robolát kóstolhatjuk meg, de a borkészítés menetét is megismerhetjük. Érkezés Skalába a kora esti órákban.
Ára: kb. 30 euro

Ainos hegyi túra: Késõ délután indulunk Skalából autóbusszal Ainos Nemzeti Parkhoz. 3 km-es gyalog túra után (megfelelõ cipõ ajánlott) érjük el a Jón szigetek és egyben Kefalonia legmagasabb pontját az 1628-m-es csúcsot. Letekintve eltörpülõ települések és szigetek látványa nyûgöz le bennünket. Az egyedülálló látványt fokozza a Görögországban csak itt a hegy tetején található kefaloniai fenyõ. A program befejezéseként feledhetetlen naplementét fotózhatunk a hegyrõl …majd indulunk haza autóbuszunkkal Skalába.
Ára: kb. 15 euro

Hajókirándulás Zakynthosra: A Kefalonián nyaralóknak lehetoségük egy egész napos kirándulás keretén belül az üveg aljú hajóval átlátogatni és megcsodálni Zakynthos híres partjait. A reggeli órákban indulunk és utunk célirányosan Zakynthos, legszebb és legfotózottabb öbléhez, a Navaggióhoz vezet. Itt rövid idot töltünk, fotózhatunk,megmászhatjuk az öbölben lévo hajóroncsot. Hajóutunk következo állomása a Szent András kolostor leomlott falainál lesz. Történetét megismerve hajózunk tovább az 1897-ben felfedezett Kék-barlangokhoz. Itt nem csak szebbnél szebb képeket készíthetünk a természet által alkotott fantázia formájú barlangoknál, hanem fél óra áll rendelkezésünkre hogy ugrálhassunk és csúzdázhassunk a kristálytiszta, türkizkék vízbe. Felfrissülve folytatódik utunk egészen a régi só lepárlókig, Alykes-Alykanas kikötojébe, ahol szabadidonket helyi tavernákban elfogyasztott ebéddel vagy akár strandolással ,vízi sportolással, napozással tölthetjük. A part itt finom homokos , sekély, így mindenki lubickolhat kedvére indulásig. Hazafelé vesszük az irányt, de még befejezésként egy utolsó félórás csobbanás a partjainkhoz közel eso Mounda beach-nél, majd kora délutáni órákban érkezés Skála partjához.
Ára: kb. 35 euro

További képek

Görög est: Az Ainos hegy oldalára épült, gyönyörű kilátással rendelkező étteremben várnak bennünket a görög estre. Élőzene, svédasztalos vacsorára helyi borokkal és a vacsora utáni florklór show gondoskodik a garantált jó hangulatról. A görög specialitások után nemcsak gyönyörködhetünk a helyi és Görögország különböző vidékeiről származó táncok bemutatójában, de be is vonják vendégeinket a táncba és késő estig rophatjuk a táncosokkal.
Ára: kb. 30 euro